logo
Világítás

Ahogyan a szokásaink, az évszakok változnak, öregszünk, változnak a világítási szokásaink is, egyre többet használunk világítást. A napi változó fényviszonyokhoz alkalmazkodva, a legjobb választás lehet egy szabályozható világítás.

Világítás

Világítás A mai világban már nem csak csillár, állólámpa, falikar stb. világítás használatával világíthatunk, hanem számtalan módon, erről szól a következő fejezetünk.

Ahogyan a szokásaink, az évszakok változnak, öregszünk, változnak a világítási szokásaink is, egyre többet használunk világítást. A napi változó fényviszonyokhoz alkalmazkodva, a legjobb választás lehet egy szabályozható világítás.

A világítás egy fontos tényező, amelyre tervezésnél legalább akkora hangsúlyt kell fektetni, mint a ház/lakás bármilyen más megtervezendő részére. A jól elgondolt, és megtervezett világítás kiemeli otthonunk szépségeit, berendezési tárgyait, díszeit.

világítás jelentőssége A tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan alábecsülik a világítás jelentőségét, mit sem ér egy drága festmény, ha nem a megfelelő világítás éri, lehet, hogy sosem fogjuk meglátni benne azt a szépséget, amelyet egy megfelelő világítással megláthattunk volna. A lehető legjobb döntés, ha a világítást a burkolatok kiválasztásánál már megtervezzük, sokan nem tudják, hogy felújításnál nem elegendő a csillárt lecserélni egy újra, egy jól kigondolt világítás fontos szerepet játszik a kellemes légkör megteremtésében!

Főbb szempontok, amelyet figyelembe kell vennünk:

  • Minőségi, mennyiségi szempontok
  • Esztétikum, a fény irányításának lehetősége (erősség, irány, szín)
  • Elhelyezkedés

A világítás megtervezése is művészet, ezért ne is engedjünk a villanyszerelőnek, amikor keresztbe szeretné húzni a világítással kapcsolatos elképzeléseinket, neki az a dolga, hogy biztonságos hálózatot építsen ki számunkra.

Mennyezeti Világítás 2 Világítás típusok:

  • Általános világítás
  • Közvetlen világítás, helyi világítás
  • Hangulatvilágítás
  • Mennyezeti világítás
  • Rejtett világítás

A legjobb választás, ha keverjük a világítás típusokat, nem javallott egyet kiemelni közülük, és csak azt használni.

Mennyezeti világítás

Mennyezeti Világítás A mennyezeti világításnak több fajtája van, használhatunk a világítás eme fajtájára, csillárt, „UFO” lámpát, spot lámpát, neont és még megannyi mennyezeti világításra való lámpát.

Mennyezeti világítás számtalan fajtája, formája megtalálható a piacon, ha nem vagyunk jól felkészülve, és nincs konkrét elképzelésünk, a mennyezeti világítással, vagy egyéb más világítótesttel kapcsolatban, akkor nem lesz egyszerű dolgunk, mert amikor már azt gondoljuk, hogy megtaláltuk a legjobbat, mindig találunk egy szebbet nála.

Mennyezeti világítás kiválasztásánál fontos, hogy figyelembe vegyük a helyiség belmagasságát, alacsony helyiségnél nem mutat jól egy csillár, illetve magas belmagasságnál, sem a legoptimálisabb az a fajta mennyezeti világítás, amely túl szorosan simul a mennyezethez. A különféle mennyezeti világításnál általában elsődleges szempont a forma, de legalább ennyire fontos a mennyezeti lámpa fényhasznosítása.

Mennyezeti világításként használhatunk épített lámpát, amely célra nagyon jó megoldást nyújt a gipszkarton, szinte mindenféle formát készíthetünk belőle. Egy szép üveggel kombinálva nagyon exkluzív mennyezeti világítást kapunk végeredményül.

Rejtett világítás

Rejtett Világítás A rejtett világítás az egyik legkellemesebb fényforrás, amelyet ajánlani tudunk, mindamellett, hogy nem világítanak a szemünkbe az égők, nagyon kellemes szinte már természetes fényt tudunk elérni a rejtett világítással.

A rejtett világításnak megannyi formája létezik, amióta hódít a LED, azóta nincs megvalósíthatatlan, mivel csekély helyet foglalnak, így bárhova beépíthető, legyen az mennyezeten, oldalfalon, aljzaton, bútoron. Rejtett világítás bármilyen stílushoz építhető, biztosan az egyik éke lesz otthonunknak, irodánknak, üzletünknek. Ha jól átgondolt a rejtett világítás kivitelezése, a formák, amelybe beillesztjük, akkor igazán szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk, de inkább beszéljenek a képek.

Rejtett világításnak nevezhetjük a fényterápiás zuhanyrózsát is, amikor is úgy érezhetjük, mintha fényben fürödnénk, a különböző színek jó hatással vannak a közérzetünkre.Hisszük, hogy a becsületesen végzett munka meghozza a gyümölcsét!